Tällä sivulla on muutamia videoita, jotka kertovat osaltaan siitä, millaista elämää löytyy Udmurtian maaseudulta. Sieltä löytyy vielä kyliä, joissa lähes kaikki asukkaat ovat suomensukuisia udmurteja. Näillä alueilla myös udmurtiankieli on yleinen puhuttu kieli venäjän ohella. Alimmassa videossa nähdään pieniä katkelmia siitä, mitä löytyy Udmurtian pääkaupungista Izhevskistä. Udmurtiankielellä pääkaupunki on nimeltään Ižkar.

Buranovan euroviisumummot

Vierailimme Buranovan pienessä kylässä tapaamassa kuuluisia laulavia mummoja. He sijoittuivat toiseksi Euroviisuissa vuonna 2011. Laulua riitti kuten videolta saadaan nähdä ja kuulla.

Hevoskärryjen kyydissä Udmurtiassa

Hevosia on nähtävillä Udmurtian maaseudulla. Suomalaisryhmä pääsi kokeilemaan, millaista on istua hevoskärryjen kyydissä. Kuvaaminen kärryssä takana istuen ei ole aivan helppoa…

Lehmät tulevat iltalypsylle Udmurtiassa

Udmurtian maaseudulla on yleistä, että perhe omistaa lehmän. Lehmät ovat päivisin yhteisellä laitumella ja kukin omistaja käy vuorollaan paimentamassa karjaa. Lehmien tullessa iltaisin laitumelta kukin lehmä tuntee omistajansa talon, jonka takana on karjasuoja.

Hunajan kerääminen Udmurtiassa

Mehiläistenhoito on yleistä Udmurtian maaseudulla

Öljynpumppaus Udmurtiassa

Udmurtiassa nostetaan pumppujen avulla raakaöljyä syvältä maan uumenista. Nostokorkeus vaihtelee 1000-1500 metrin välillä.

Autolla Udmurtiassa: Balezino - Izhevsk * Удму́ртия Балезино - Ижевск

Maisemakuvaa autosta kuvattuna Balezinosta Udmurtian pääkaupunkiin Izhevskiin. Udmurtiassa on laajoja kumpuilevia kivettömiä peltoalueita.

Autolla Udmurtiassa: Votkinsk * Воткинск Вотка Удмуртия

Votkinsk sijaitsee saman nimisen tekojärven rannalla. Kaupungissa on 100 000 asukasta. Tämä rautateollisuuskaupunki on ollut muinoin alueen juutalaisten keskuspaikka. Järven rannalla on säveltäjä Pjotr Tšaikovskin museo. Täällä valmistetaan Venäjän mannertenväliset ohjukset. Volgan suuri sivujoki Kama virtaa 30 km:n päässä.

Izhevsk Udmurtian pääkaupunki * Ижевск Ижкар Удмуртия

1700-luvulla maailman suurin lapiolla kaivettu 12 km pitkä tekojärvi. 48 m korkea teos on ns. Kulakovan sukset. Lisäksi mm. kuuluisan asetehtaan patsas, arkkienkeli Mikaelin korkea merkki, ort.kirkkoja, eduskunnan, presidentin ja hallituksen rakennukset, Udmurtian kansalliskirjailijan patsas, isänmaallisen sodan ikuinen tuli ja lopuksi Izhevskin rautatieasema.

Nuoren naisen pukeminen Udmurtiassa

Udmurtian kuuluisin perinnepukujen valmistaja kertoo nuoren naisen pukemisesta Suomesta tulleille vieraille.

Kommentit

20.05.2021 07:32

Mira

Hei, ihania vanhan ajan videoita! Voi kun Suomessakin olisi vielä tälläistä.