Pokko-juhla Venehjärvi 27.8.2016 * Суднозеро Карелия

Pokka-juhla Venehjärvellä Vienan Karjalassa on ainutlaatuinen juhlatilaisuus, joka pohjautuu vanhoihin historiallisiin tapoihin. Videolla katseluväli 0.54 - 19.28 on tilaisuuden avauspuhe. Se on samalla vankka historiallinen tietolähde viimeisten vuosisatojen tapahtumista Vienan Karjalassa. Tämä video on kuvattu 27.8.2016

Innostus oli johtanut hänet tielle ★ M.A. Castrén

2. talvikuuta 200 vuotta takaperin šynty Matias Aleksanteri Castrén. "Innostus oli johtanut hänet tielle" -ohjelma on pieni kačahuš šuuren tutkijan elämäh ta ruatoh. Julkaistu 1.12.2013

Meidän Karjala

Karjalassa sijaitsee Venäjän kaunein kylä

Venäjän kaunein kylä sijaitsee Karjalassa. Prääsän kansallisen piirin historiallinen Kinnermäki on saanut Venäjän kauneimman kylän statuksen. Asiasta ilmoitti Venäjän kauneimmat kylät -yhdistyksen presidentti Aleksandr Merzlov.

Viena nykyjäh

Vienan Karjala on aloveh pohjosessa Karjalašša, kumpasella on rikas istorija ta erikoini elämän tapa. Vienassa on pieni kylä Haikol`a, kumpani oli elvytetty. Miten nyt tämä kylä eläy ta mi Viena nykyjäh on, kertou toimittaja Uljana Tikkanen.

Vepsäläiset

Vepsäläiset suomensukuinen kansa Karjalassa

Karjala, Sohjanankoski. Karjalan kieli. Карелия.

Karjalankielisiä esityksiä, lauluja, piirileikki, Kalevalainen runo. Meidän karjala, laulu

Miän Karjalua on äijä. Konnuin selläl

Jo sadoi vuozii Anuksen da Lodeinoin välil eletäh konnuin karjalazet

Laatokan Karjala: Sortavalan ympäristö

Luadogan Karjalua pietäh karjalazien roindukohtannu. Juuri Luadogan luodehrannoil enzimäzen vuozituhanden aigah rodih karjalaine heimo, kudamua Jevroupas tundiettih ylen rohkiennu da toranhimozennu. Karjalazet ei ecitty torua, vai puolistettih omua muadu. Igivahnoi karjalazii mualoi on Sordavalan linnan ymbäristögi.

Repola - unohdettu vaihtomaa

Repolan on osa Venäjää ja se sijaitsee Aunuksen Karjalan pohjoisosissa Karjalan tasavallassa. Sillä on yhteinen raja Suomen kanssa, lähimmät suomalaiset paikkakunnat ovat Kuhmo, Nurmes ja Lieksa.

Karjalan kieli Vuokkiniemellä / Карельский язык в Вокнаволоке

Karjalan kieltä opetetaan Vuokkiniemellä niin paikallisessa koulussa kuin päiväkodissa. Lapset mielellään oppivat esi-isiensä kieltä ja yrittävät puhua sitä leikin lomassa ja kavereiden seurassa. Julkaistu 7.3.2013

Vienan kielen ta kulttuurin kurssit ★ Vuokkiniemi

Tänä kesänä (2013) Vuokkinemen kyläh koko netäliksi keräyty karjalan kielen opastajie, satikkojen kasvattajie ta kaikki, ketä kiinnostau karjalan kieli. Vuokkiniemen koulussa piettih vienan kielen ta kulttuurin kurssit.

Kesäpäivä Jyskyjärvessä

Sel'gi (Seesjärven läheisyydessä)

«Sel'gi. Taga-Pohd'apee». Kui on muuttunuh karjalazen Dembitskoin perehen elos. Pyzytähgo hyö endizelleh karjalan kieles da omas kyläs. Karjalan kielen Seesjärven murdehel.

Vieljärven kyläššä piettih Karjalan kielen koin šyntymäpäivyä

Prääsän piirin Vieljärven kyläššä piettih Karjalan kielen koin šyntymäpäivyä. Pruasniekkah tultih vieljärveläiset, sekä vierahat Petroskoista ta Suomesta.